Recepten gezond

3 recepten voor een gezond ontbijt

Velen van ons hebben ‘s ochtends erge haast en in plaats van een gezond ontbijt wordt het een ‘coffee on the go’. Mochten we een klein beetje extra tijd hebben dan kiezen we meestal nog steeds niet voor de beste opties. Aangezien het ontbijt toch echt de belangrijkste maaltijd van de dag is omdat het genoeg energie levert om de dag door te komen, hebben wij voor jullie drie gezonde ontbijt recepten op een rijtje gezet. Deze recepten zijn niet alleen gezond maar ook super makkelijk en lekker! Heeft u moeite met het bereiden van een gezond ontbijt, lunch of diner? Dan kunt u ook kijken naar kant-en-klaar oplossingen. Deze hoeft u enkel in de magnetron of oven op te warmen!

1. Smoothie met aardbeien, spinazie en amandelboter

De amandelboter is een grote bron van eiwitten en gezonde verzadigde vetten. Ook voorziet de boter je van energie en zal het ervoor zorgen dat je een lekker vol gevoel krijgt.

Ingrediënten:

– 1 kopje amandelmelk (of een mengsel van amandel en kokosmelk)

– 1/2 kopje bevroren spinazie

– 4 grote aardbeien (bevroren of vers)

– 3 eetlepels amandelboter

Bereidingswijze:

Doe alles in een blender en meng het net zo lang tot het een gladde massa is. Tip: Koop je fruit bevroren zodat je het altijd bij de hand hebt in de vriezer. Zorg er wel voor dat je niet degene koopt met de toegevoegde suikers.

 2. Appel muffins

Ingrediënten:

– 2 kopjes amandelbloem

– 3 eieren

– 2 eetlepels gesmolten grasboter

– 2 eetlepels honing

– 2 theelepels gemalen kaneel

– 1-2 appels  (zonder klokhuis en in stukjes gesneden door de blender)

– 1 theelepel bakpoeder

– Een snufje zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Blend de appel totdat ze fijn gehakt zijn, maar niet tot puree. Meng alle ingrediënten samen in een kom en vul dan de muffin vormpjes tot 3/4 vol. Bak de muffins gedurende 20 minuten. Maakt ongeveer 10 muffins, afhankelijk van de grootte. Tips: Houd je van zoete muffins, voeg dan meer honing toe. Mocht je zuivel willen vermijden, dan kan je de boter prima vervangen door bijvoorbeeld 2-3 eetlepels kokosolie.

3. Smoothie met avocado, boerenkool, perzik en banaan

De gezonde vetten in de avocado zullen je helpen om je energiek te voelen tot aan de lunch. Het bijzondere aan deze smoothie is dat hij bijna naar komkommer smaakt terwijl dit ingrediënt er niet eens in zit! Lekker veel groenten en dus ook goed voor de bloeddruk.

Ingrediënten:

– 1/2-1 avocado

– 1/2 banaan (bevroren of vers)

– 3-4 perzik stukjes (bevroren of vers)

– 1/2 kopje boerenkool (bevroren en gehakt)

– 1 kopje amandelmelk (of een mengsel van amandel en kokosmelk)

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten totdat het de gewenste consistentie heeft bereikt. Tip: Ook deze smoothie kun je zoeter maken door een beetje honing toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *